Polityka prywatności

  1. Administratorem danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz.U. z 2016 poz. 922 z późn. zm.), zwanej dalej „Ustawą” jest firma Krzysztof Kordal Meritum Centrum Medyczne z siedzibą w ul. Kopernika 28 72-400 Kamień Pomorski, zwana dalej MCM

  2. Serwis Internetowy realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu poprzez:

    • dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,

    • zapisywanie na urządzeniach końcowych należących do Użytkowników plików cookies (tzw. „ciasteczka”),

    • zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera WWW,

  1. MCM umożliwia Użytkownikom kontakt z pracownikami MCM poprzez dobrowolne wypełnienie formularza kontaktowego podając imię, nazwisko, adres e-mail oraz nr telefonu. Podanie danych służy do kontaktu z użytkownikiem w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytania lub i umówienia na wizytę. Klikając przycisk wyślij na formularzu kontaktowym, Użytkownik akceptuje przetwarzanie danych zgodnie z naszą polityką prywatności.

  2. Dane osobowe Użytkowników Serwisu Internetowego zebrane poprzez formularze rejestracyjne, ciasteczka i logi serwera, będą przetwarzane zgodnie z wymogami prawa.

  3. Użytkownik ma możliwość przysłania drogą elektroniczną zdjęć partii/części ciała celem określenia możliwości wykonania zabiegu oraz określenia wysokości ceny zabiegu. MCM wymaga aby zdjęcia nie pokazywały twarzy Użytkownika ani innych elementów umożliwiających jego identyfikację. Jedynie zdjęcia dotyczące zabiegów na twarzy mogą pokazywać twarz Użytkownika. Przysyłanie zdjęć jest dobrowolne i służy Użytkownikom którzy nie chcą specjalnie przyjechać na konsultację z lekarzem, a chcą dowiedzieć się na odległość o możliwości wykonania zabiegu oraz cenie zabiegu.

  4. Podane przez Użytkownika dane osobowe są zbierane wyłącznie w celu i w zakresie niezbędnym do korzystania przez niego z usług Serwisu Internetowego oraz MCM i nie będą bez jego zgody udostępniane podmiotom trzecim i wykorzystywane w celach marketingowych.

  5. Każdemu użytkownikowi, który zarejestrował się w Serwisie Internetowym i udostępnił MCM swoje dane osobowe przysługuje prawo ich weryfikacji, modyfikacji lub usunięcia. Dyspozycję odnośnie dalszego przetwarzania danych osobowych Użytkownik może złożyć wysyłając email na adres info@meritum-cm.pl

  6. MCM może powierzyć w trybie art. 31 Ustawy przetwarzanie uzyskanych dobrowolnie od Użytkownika danych osobowych innym administratorom danych, w szczególności podmiotom oferującym usługi hostingowe.

  7. MCM dokłada wszelkich starań do zapewnienia skutecznej ochrony przetwarzanym danym osobowym.

  8. Podczas wizyty Użytkownika w Serwisie Internetowym MCM automatycznie pobiera jego adres IP, który zapisuje w dziennikach logowania. Dane te są gromadzone wyłącznie dla potrzeb prowadzenia statystyki i są anonimowe. Ponadto zapisywane są także:

    • czas nadejścia zapytania,

    • czas wysłania odpowiedzi,

    • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,

    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,

    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika (referer link) – w przypadku, gdy przejście do Serwisu Internetowego nastąpiło przez odnośnik,

    • informacje o przeglądarce Użytkownika.

  9. Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi Serwis Internetowy MCM. z zastrzeżeniem, o którym mowa w punkcie 3. Dla zapewnienia najwyższej jakości Serwisu, okazjonalnie pliki z logami są analizowane w celu określenia, które strony odwiedzane są najczęściej, jakie przeglądarki stron WWW są stosowane, czy struktura strony nie zawiera błędów, itp.

  10. W razie jakichkolwiek uwag lub zastrzeżeń dotyczących Serwisu lub treści znajdujących się w Serwisie należy skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem poniższego adresu poczty elektronicznej: info@meritum-cm.pl

Pliki cookies
W Serwisie Internetowym stosuje się tzw. pliki cookies (specjalne pliki pochodzące z danej witryny internetowej odnotowywane i zapamiętywane przez przeglądarkę internetową) oraz inne podobne technologie, które są następnie zapisywane na dysku twardym Użytkownika. Ten rodzaj plików służy m.in. ułatwieniu poruszania się po Serwisie Internetowym, a także może służyć lepszemu zapamiętywaniu określonych preferencji Użytkownika w ramach Serwisu Internetowego. Użytkownik może usunąć pliki cookies z dysku twardego lub zablokować ich zapisywanie. Sposób wprowadzenia takich zmian jest zależny od przeglądarki internetowej, z której korzysta Użytkownik, a zmiany można wprowadzić poprzez odpowiednie skonfigurowanie ustawień wyszukiwarki. Brak zmiany w ww. ustawieniach będzie interpretowany jako wyrażenie przez Użytkownika zgody na instalowanie plików cookies. Należy jednak pamiętać, że zablokowanie zapisywania plików cookies i innych podobnych technologii może spowodować utrudnione korzystanie z wybranych funkcji Serwisu Internetowego. W Serwisie za pośrednictwem plików cookies zbierane są jedynie dane wykorzystywane następnie do ogólnych celów statystycznych,
oraz umożliwiania poprawnego działania wtyczek(programów) platform społecznościowych oraz serwisów udostępniających materiały wideo, i nie są one wykorzystywane w celu identyfikacji Użytkowników w celach np. handlowych.

Zmiana w konfiguracji obsługi plików cookies w przeglądarkach jest opisana na stronach internetowych producentów oprogramowania.